Running a game server?

Discuss Drakan: Order of the Flame with fellow players and post any technical problems here where an 'unofficial' support team will try and help you. Gameplay help questions can go here too.

Moderators: Arokhs Twin, mage150

Andrew

Re: Running a game server?

Postby Andrew » Wed Oct 31, 2012 6:28 pm

Since this is one of the few points of activity I'll post this here.

I want to play multiplayer, but have nobody to do so with. If there are some of you regularly playing can you give me some times/dates etc?

AXE
Dragon
Posts: 303
Joined: Wed Sep 19, 2001 9:31 am
Location: Canada
Contact:

Re: Running a game server?

Postby AXE » Thu Nov 01, 2012 1:27 am

Not sure whats involved with running a master server, but the addy you have would definately be good 8) Thanks for offering , we just might do this!

AXE
Dragon
Posts: 303
Joined: Wed Sep 19, 2001 9:31 am
Location: Canada
Contact:

Re: Running a game server?

Postby AXE » Thu Nov 01, 2012 1:31 am

Giblet Club: I am trying to get some players together

Wednesday 10 pm GMT for 1 hr
Sunday at 7pm GMT for 1 hr

AXE
Dragon
Posts: 303
Joined: Wed Sep 19, 2001 9:31 am
Location: Canada
Contact:

Re: Running a game server?

Postby AXE » Thu Nov 01, 2012 3:20 am

So I dont think a master server is feasable. You are required to run a server program like Unity etc, that would then require server files to be manually installed because the game is so old. The odds of getting it to run are low, let alone having it stable. Newwer games are auto load for server files, and so much easier, even Steam support etc.

Made for good reading for a evening relax! 8)

User avatar
Shelim
Dragon
Posts: 189
Joined: Sun Aug 03, 2008 10:55 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Running a game server?

Postby Shelim » Thu Nov 01, 2012 11:29 am

Wednesday 10 pm GMT for 1 hr
Sunday at 7pm GMT for 1 hr
Just a though - maybe we should create e-mail newsletter with list of planned games, so it'll reach much more potential players? ;)
Do not follow where the path may lead - go instead where there is no path and leave a trail.

Danger? Hah! I walk on the wild side! I laugh in the face of danger! Ha! Ha! Ha!

User avatar
Arokhs Twin
Site Admin
Posts: 1081
Joined: Wed Jul 18, 2001 9:36 pm
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Running a game server?

Postby Arokhs Twin » Thu Nov 01, 2012 6:47 pm

Best way to create a newsletter is for it to be emailed to all members of the forum (please note only an admin can do this) so if you want to put one together I can send it out via the forum. It would have to be plain text format.
By fire and by blood I join with thee in the Order of the Flame!
Webmaster of Arokh's Lair

User avatar
mage150
Dragon
Posts: 149
Joined: Sun Aug 12, 2001 3:05 pm
Location: USA
Contact:

Re: Running a game server?

Postby mage150 » Fri Nov 02, 2012 4:02 pm

Not sure whats involved with running a master server, but the addy you have would definately be good 8) Thanks for offering , we just might do this!
I think what Shelim meant is we can direct the subdomains to the server IP addresses, example, Axe.drakan.eu is your server mage.drakan.eu is my server ip etc etc.

That way people can type those names into drakan and it SHOULD in theory redirect them to our server Ip's via his domain
Moderator Of Arokh's Lair.

AXE
Dragon
Posts: 303
Joined: Wed Sep 19, 2001 9:31 am
Location: Canada
Contact:

Re: Running a game server?

Postby AXE » Sat Nov 03, 2012 12:06 am

K, so those domains would then be written into the config line for master server lists; or just a server ip for "Axe.drakan.eu. interesting!

Whats Shelim say! 8)

User avatar
mage150
Dragon
Posts: 149
Joined: Sun Aug 12, 2001 3:05 pm
Location: USA
Contact:

Re: Running a game server?

Postby mage150 » Sat Nov 03, 2012 7:08 am

K, so those domains would then be written into the config line for master server lists; or just a server ip for "Axe.drakan.eu. interesting!

Whats Shelim say! 8)
Correct, providing Drakan and/or the gamespy master server can send the text address through DNS (or whatever means) properly to get a numerical response. It's a most common way of connecting to multiplayer servers now a day. RAther than memorizing IP's you just remember a subdomain, which tends to be easier ;)
Moderator Of Arokh's Lair.

User avatar
Shelim
Dragon
Posts: 189
Joined: Sun Aug 03, 2008 10:55 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Running a game server?

Postby Shelim » Sat Nov 03, 2012 3:28 pm

Mage150 is correct, you can use domains instead of IP in Drakan "join game" window :)
Do not follow where the path may lead - go instead where there is no path and leave a trail.

Danger? Hah! I walk on the wild side! I laugh in the face of danger! Ha! Ha! Ha!

AXE
Dragon
Posts: 303
Joined: Wed Sep 19, 2001 9:31 am
Location: Canada
Contact:

Re: Running a game server?

Postby AXE » Sat Mar 08, 2014 4:40 pm

iKenna a new game server I see, through Bob's entertainment; which I check frequently to see if my server is running.

I was going to join it, added the ip's but sadly,,,, Its running 435 patch, whats that ayyyye.

I do remember the Japanese running always with 435, hey anyone got a comment about why use 435 instead of the newer updates? 8)

UCyborg
Dragon
Posts: 230
Joined: Sun Jul 07, 2013 7:24 pm
Location: Slovenia

Re: Running a game server?

Postby UCyborg » Tue Mar 18, 2014 9:41 pm

435? Isn't that the very first version of Drakan? No idea why would you want to run it unless you like bugs. :P
"Once a profound truth has been seen, it cannot be 'unseen'. There's no 'going back' to the person you were. Even if such a possibility did exist... why would you want to?" - Dave Sim


Return to “Drakan (PC) Game Discussion & Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest