LED Question

Talk about Severance Blade of Darkness modifications and maps here. No tips or tech support questions please, use the forum above. Note that the game is rated 18 so some content may be unsuitable for younger readers.

Moderators: prospero, Ade

User avatar
Tomash
Dragon
Posts: 246
Joined: Sat Oct 25, 2008 11:23 am
Location: Russia
Contact:

Postby Tomash » Sat Jun 02, 2012 10:48 am

Open list of atmospheres and press INSERT to add a new one

User avatar
prospero
Ancient Dragon
Posts: 1725
Joined: Wed Nov 21, 2001 1:42 am
Location: United Kingdom

Postby prospero » Sat Jun 02, 2012 10:50 am

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by IrateGiant</i>

Hi guys! A noob question. [:I]

How can I create a new atmosphere in the same LED map? [8)]
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

Press <b>Insert</b>. [:)]


[:I] *Tomash beat me to it. [:I]

User avatar
IrateGiant
Dragon
Posts: 328
Joined: Fri Jan 08, 2010 12:35 pm
Location: Spain
Contact:

Postby IrateGiant » Mon Jun 04, 2012 5:59 am

hahaha many thanks Tomash and Pro! [:D]

User avatar
mingyue1371
Dragon
Posts: 208
Joined: Fri Aug 05, 2011 4:46 pm
Location: China
Contact:

Postby mingyue1371 » Tue Jul 31, 2012 1:58 am

Hi everybody![:D]
I had two question about LED.[:I]
1.I saw that there was a merge function in file...,But when I join two maps in one,the programm will crash[:(]. Why?
2.It alawys took me much time to draw a regular rectangle in Led,Even I used the grid,but the line always distort.And It drived me mad to creat a door or a window in the wall because the line I made always in a bending state.[xx(]
3.I want know how to use the copy/Paste command,because they are gray and cannot selecte.[?]
#################################################################
Just see the pic below:
Image
Image
Image

<hr noshade size="1">
So if there was a simply way to make it?

Sir Random
Dragon
Posts: 737
Joined: Thu Nov 15, 2001 12:58 am
Location: Ireland
Contact:

Postby Sir Random » Tue Jul 31, 2012 3:58 am

Click the 'activate grid' button to make vertices snap to grid. It's the button to the right of the grid button with blue 'DM' on it.

To copy/paste sectors, just select the sectors to be copied and then hold down 'shift' and drag the selected sectors to where you want to paste them. When you release the mouse button the new sectors are created.

User avatar
mingyue1371
Dragon
Posts: 208
Joined: Fri Aug 05, 2011 4:46 pm
Location: China
Contact:

Postby mingyue1371 » Tue Jul 31, 2012 9:35 am

Many Thx SR.Now I can draw straight lines.[:D]
Now I had a simple map,In the map there are 7 files:
1.bw,1_d.mmp,1.mmp,cfg.py,DefFuncs.py,1.lvl,pj.py.In DefFuncs.py I write these code:

Code: Select all

import Bladex import GameText GameText.MapList["MINGYUE"] = ["MINGYUE"]
After game loading ,I pressed ESC,I can see the save/Load was in activate state,but when I save game,nothing happened ,when I loading game,Nothing happened,too.In console there was some hint:

Code: Select all

AttributeError: ActivateItem Function (method): <method MainMenu.DeActivateMenuItem of MainMenu instance at 8dc9ed4>
If I want the S/L to work,what should I do?
BTW,what dose these option mean?
origin of grid:
new vortex of path:
select spot:
ghost sector:
[how to use path? can it be convert to sector?]

User avatar
mingyue1371
Dragon
Posts: 208
Joined: Fri Aug 05, 2011 4:46 pm
Location: China
Contact:

Postby mingyue1371 » Tue Jul 31, 2012 7:59 pm

Can someone help me to save my game ?

User avatar
prospero
Ancient Dragon
Posts: 1725
Joined: Wed Nov 21, 2001 1:42 am
Location: United Kingdom

Postby prospero » Wed Aug 01, 2012 1:27 am

On the map list thing, name in the second [] should be the same as the name of your map folder. It's case sensitive. The first is just the same except all uppercase. If this is correct, it may be that having the map name in uppercase has upset something. Try altering the map name to "Mingyue"


The only useful (or useable) tools on your list are select spot and ghost sector.

Ignore paths.

You can create lights in LED. They appear as little lightbulbs and can be selected and edited. One strange property they have is that if you create them in a sector and then drag them away somewhere else, the light remians in the original sector, but the apparent source moves. Tricky to explain, but that is how the cool stained glass lighting in Nemrut is done.

Ghost sectors don't actually exist in the map. The tools allow you to plot an area using the map for reference only, and export the co-ords to a .sf file. Created purely as code, Ghost Sectors can be assigned trigger events which is good if the real sectors in a map don't fall naturally to where you want a trigger. They can also be assigned ambient sounds to cover a wide area. Wind, etc.
They don't always work. Sometimes there are placements that the game engine doesn't seem to like. Overlapping solid areas is sometimes the cause.

User avatar
mingyue1371
Dragon
Posts: 208
Joined: Fri Aug 05, 2011 4:46 pm
Location: China
Contact:

Postby mingyue1371 » Wed Aug 01, 2012 1:57 am

Hi Pro and thanks, I did as your said and everything goes well now![:D][:D][8D]BTW, is it possible to merge two mp file to one ? I tried many times but always failed at last . The LED will crash .

User avatar
prospero
Ancient Dragon
Posts: 1725
Joined: Wed Nov 21, 2001 1:42 am
Location: United Kingdom

Postby prospero » Fri Aug 03, 2012 1:56 am

Never tried it. [:I]

brian
Dragon
Posts: 107
Joined: Tue Mar 05, 2002 9:51 pm
Location: Australia

Postby brian » Sat Aug 04, 2012 1:00 am

I tried merging two MP a long time ago (many years ago).
Make sure they don't occupy the same area in the combined map.

User avatar
Trinitron
Dragon
Posts: 307
Joined: Sat Jul 12, 2008 5:53 pm
Location: Russia

About ".mp" files

Postby Trinitron » Mon Jan 11, 2016 11:28 am

Hello,
just a quick reply.

Few years no BODing and I have one question: possible transfer/copy the finished structure from one ".mp" map to another ".mp"?
With same scale and x,y,z coordinate? Have few buildings in few ".mp"s files and I wish combine them into one.

User avatar
Tomash
Dragon
Posts: 246
Joined: Sat Oct 25, 2008 11:23 am
Location: Russia
Contact:

Re: LED Question

Postby Tomash » Tue Jan 12, 2016 3:07 pm

"Merge" function copies ALL sectors from one project to another. So to copy separated sectors you should previously delete all sectors which you don't want to copy. Make backup and try.

User avatar
Trinitron
Dragon
Posts: 307
Joined: Sat Jul 12, 2008 5:53 pm
Location: Russia

Re: LED Question

Postby Trinitron » Wed Jan 13, 2016 4:51 am

OP! Thanks you, need some tests.

User avatar
Tomash
Dragon
Posts: 246
Joined: Sat Oct 25, 2008 11:23 am
Location: Russia
Contact:

Re: LED Question

Postby Tomash » Fri May 12, 2017 10:54 am

LED lags. Did someone had such problem? 3D-view lags a lot in some parts of map, but in game all run well.


Return to “Severance BoD: Modding Community”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests