LED Question

Talk about Severance Blade of Darkness modifications and maps here. No tips or tech support questions please, use the forum above. Note that the game is rated 18 so some content may be unsuitable for younger readers.

Moderators: Ade, prospero

User avatar
cieply
Dragon
Posts: 329
Joined: Wed Jun 26, 2013 3:43 pm

Re: LED Question

Postby cieply » Wed Apr 18, 2018 5:07 pm

It is probably something very simple but the problem is I can't spot an error because the code
posted is not formatted as code. I don't know why the code tags don't work.
It's known problem with new forum style but quoting seems to work so use this for the time being.
l'aria fresca,
vino puro, ...

User avatar
prospero
Ancient Dragon
Posts: 1725
Joined: Wed Nov 21, 2001 1:42 am
Location: United Kingdom

Re: LED Question

Postby prospero » Wed Apr 18, 2018 5:34 pm

CodeTags = 0
QuoteTags = 0


def DoesItWork():
if not CodeTags:
QuoteTags = 1
return QuoteTags
return 0

fixed = DoesItWork()

apparently not. :?

User avatar
cieply
Dragon
Posts: 329
Joined: Wed Jun 26, 2013 3:43 pm

Re: LED Question

Postby cieply » Thu Apr 19, 2018 5:07 am

I can see... I don't know then. At least it preserves new lines :)

ed:
For the record there is at least one "space" character that can be used in quotes as space to show indents. It's not elegant and may require later replacing in text/python files but as workaround can be utilised. It's unicode U+00A0 (  aka no break space or   in html ) character that I found in writer and it can be added as any symbol in word processor.
Works like this:
this is standard space at beginning of line
2 spaces (obviously not visible but they are there)
-- now  
 one nbsp
  two nbsps
    three nbsps...
l'aria fresca,
vino puro, ...

User avatar
cieply
Dragon
Posts: 329
Joined: Wed Jun 26, 2013 3:43 pm

stav map

Postby cieply » Thu May 24, 2018 6:51 pm

I found stav - small, simple map but when I tried to use it I got an error:

Code: Select all

Start optimizing Astar...B_App::LoadWorld() -> Error trying to load PP. ERROR-> Map with zero sectors!!!!
Zero, sectors? There are some sectors there, at least that's what I deduced from stav.bw but trying to preview it in LED I got nothing, unlike other maps that work. So there is definitely something wrong with that map but it may be really simple, only I'm not good with LED, can't get that tool.

A propos LED:
1. is there any way to turn of preview other than restarting LED? When one uses preview (whether opengl or 3dfx) then icon becomes inactive.
l'aria fresca,
vino puro, ...

User avatar
prospero
Ancient Dragon
Posts: 1725
Joined: Wed Nov 21, 2001 1:42 am
Location: United Kingdom

Re: LED Question

Postby prospero » Sat May 26, 2018 12:55 pm

How are you trying to run it? It's a Gladiator map. :wink:

User avatar
prospero
Ancient Dragon
Posts: 1725
Joined: Wed Nov 21, 2001 1:42 am
Location: United Kingdom

Re: LED Question

Postby prospero » Sat May 26, 2018 1:08 pm

Just tried it. It does work. Although the atmos with OGL makes it too foggy.

The .mp file is in it so I'll see if I can fix it. :D

User avatar
cieply
Dragon
Posts: 329
Joined: Wed Jun 26, 2013 3:43 pm

try in Gladiator

Postby cieply » Sat May 26, 2018 11:52 pm

Just tried to run it from BODLoader and it worked. At first I thought "but Gladiator will use BODLoadr which actually does that for you, without necessity of using console. Then, tried from console ( Bladex.LoadLevel("stav") ) and it worked as well. It's literally magic. I don't see any rational reason why didn't it work before.
It still doesn't change the fact it's not possible to see it in LED's preview. I even changed stav.lvl and copied used textures to the maps directory so it didn't have to look for them, and still the same.

I changed fog in stav.bw binary @ offset 0x1C from 0.15 to 0.05
$ hexdump -s 0x1c -n 4 -C stav.bw-fog=0.05
0000001c cd cc 4c 3d
(for D3D and sgi-rOpenGL 0.10 is better)
$ hexdump -s 0x1c -n 4 -C stav.bw-fog=0.10
0000001c cd cc cc 3d
l'aria fresca,
vino puro, ...

User avatar
prospero
Ancient Dragon
Posts: 1725
Joined: Wed Nov 21, 2001 1:42 am
Location: United Kingdom

Re: LED Question

Postby prospero » Sun May 27, 2018 3:12 am

I did the same with the fog but in LED. :D

The map has mostly non-convex sectors which I fixed but I think it should run fine as is.


Return to “Severance BoD: Modding Community”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests

cron